miercuri, 15 octombrie 2014

Beneficiile cerealelor mic dejun

Exista un dicton: Spune-mi ce mananci dimineata ca sa iti spun cum te vei simti de-a lungul intregii zile. Un dicton ce are mare dreptate. Micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, masa care ar trebui sa iti potoleasca foamea, sa iti stimuleze metabolismul si sa iti confere energia necesara de-a lungul intregii zile. Daca ai obiceiul ca la micul-dejun sa consumi un bol cu cereale si lapte, atunci vei avea numai de castigat. In cele ce urmeaza iti vom spune de ce.

Cerealele mic-dejun tin greutatea sub control

Specialistii sustin ca persoanele care consuma cereale la micul dejun sunt mai putin predispuse sa li se faca pofta de mancaruri pline de grasimi, pline de calorii sau dulci. Persoanele care sar peste cea mai importanta masa a zilei sunt mai predispusi la obezitate. Studiile arata ca persoanele care consuma cereale la micul dejun au un indice de masa corporala mult mai mic decat persoanele care consuma la micul dejun sandwichuri sau oua. Drept urmare, daca vrei sa iti tii greutatea sub control, trebuie sa consumi la prima masa a zilei cereale integrale.

Cerealele mic-dejun sunt un cocktail excelent pentru nutritie

Cerealele pe care le gasesti pe rafturile magazinelor sunt adesea criticate pentru faptul ca au un in compozitie zahar. Insa, pe langa zahar, cerealele mic dejun au in compozitie elemente absolut esentiale pentru o dieta echilibrata: fibre si vitamine din grupa B, proteine, calciu, magneziu si potasiu.

Cerealele mic dejun sunt extrem de sanatoase



Cerealele mic dejun nu au doar avantajul de a-ti mentine greutatea, de a avea grija de silueta ta. Datorita faptului ca sunt bogate in fibre, cerealele mic dejun ajuta sistemul digestiv sa functioneze in parametri normali, stimuleaza metabolismul. Cerealele mic dejun au capacitatea de a tine sub control tensiunea arteriala si colesterolul.

Cerealele mic dejun iti asigura necesarul de fier

Una din principalele surse de fier din alimentatia zilnica o reprezinta cerealele. In jur de 30g de cereale asigura in jur de 8mg de fier, adica necesarul zilnic recomandat pentru copiii cu varste cuprinse intre 9 si 13 ani.

Cerealele mic dejun iti asigura necesarul zilnic de carbohidrati

Carbohidratii reprezinta un element esential al unei diete sanatoase. Absolut toate tipurile de cereale mic dejun contin carbohidrati.

Motive pentru care ar trebui sa consumi cereale la micul dejun

Cerealele mic dejun sunt delicioase. Un mic dejun pe baza de cereale este gustos si hranitor, apreciat de majoritatea copiilor. Cerealele mic dejun vin in arome si sortimente diferite, pentru a se adapta gusturilor diferite ale copiilor.

Cerealele mic dejun sunt bogate in substante nutritive, modalitatea ideala de a-ti incepe ziua. Cerealele mic dejun sunt imbogatite cu substante nutritive, cu vitamine, calciu, fier, au un continut extrem de redus de grasimi, sunt o sursa excelenta de calciu, cu un rol esential in intarirea dintilor si oaselor.

Cerealele mic dejun sunt ideale pentru a pregati un mic dejun rapid, sunt la indemana oricui. Acestea reduc in mod considerabil timpul de preparare al mesei de dimineata.

Produse Rommac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu