duminică, 12 octombrie 2014

Graul integral - secretul pentru a fi in forma intrega zi

Ti se pare foarte greu sa faci fata muncii, familiei, copiilor si sarcinilor din viata de zi cu zi? Daca simti ca nu mai rezisti, exista un mic secret. Graul integral la micul dejun dar si cereale integrala la pranz, la cina si chiar si la gustare.

2 motive foarte bune de a consuma graul integral. Toti specialistii recomanda sa se consume cat mai multi feculenti mai ales cereale sub forma lor integrala. Cerealele integrale reprezinta cel mai bun obicei de a incepe ziua, acoperind o parte din nevoile de fibre, facandu-ti placere in acelasi timp.

Cerealele integrale sunt niste cereale care nu sunt rafinate. Sunt foarte bogate in fibre, de acolo si culoarea lor maronie caracteristica.

3 idei pentru a consuma mai multe cereale integrale.

- dimineata la micul dejun consuma un bol de cereale din grau integral.

- la pranz si la cina poti inlocui painea alba cu o paine integrala sau orezul alb si pastele clasice cu un orez integral si niste paste integrale. Este extrem de usor sa variezi placerile.

- la gustare iti poti acorda o pauza plina de placere si de echilibru cu niste produse lactate si cu un fruct dar si cu un baton de cereale din grau integral.

De ce sa consumi cat mai mult grau integral? Graul integral este unul din cele mai sanatoase alimente care garanteaza consumatorilor o alimentatie bogata in nutrienti. Iata care sunt beneficiile sale:

- graul integral este cel care poate sa reduca riscul aparitiei unor boli cardiovasculare, diminunand nivelul de colesterol, tensiunea arteriala dar si coagularea sanguina.

- un regim alimentar care este bogat in grau integral este cel care poate sa reduca riscul aparitiei anumitor tipuri de cancer. Fibrele alimentare care sunt prezente in graul integral joaca un rol foarte important in prevenirea cancerului.

- produsele pe baza de grau integral sunt cele care sunt o sursa extrem de bogata de seleniu, dar si de minerale.

- consumul zilnic de produse pe baza de grau integral este cel care poate sa duca la o ameliorare globala a starii de sanatate dar si la diminuarea obezitatii.

- graul integral este bogat in elemente nutritive si vine cu o senzatie de satietate dar reduce si riscul de supra â€"alimentatie.

- consumul de grau integral reduce riscul sindromului metabolic ceea ce impiedica aparitia obezitatii, slabe nivele de HDL colesterol protector, un nivel ridicat de trigliceride dar si de presiune arteriala.

- fata de cerealele rafinate, consumul de grau integral nu are efecte nocive asupra corpului, cu alte cuvinte o luare in greutate sau un risc de rezistenta la insulina.

Graul integral este cel care isi pastreaza toate beneficiile si virtutile in timpul transformarii sale in faina fata de alte tipuri de faina alba rafinata. Deci este extrem de benefic pentru un stil de viata cat mai sanatos. Este cel care reduce riscurile legate de bolile de inima, dar si reglare nivelului de glicemie la cei care sufera de diabet.


Profita fara a mai sta mult pe ganduri de toate beneficiile sale.

Read more

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu